Plants for vertical gardens, selecting species for wall gardening, shade-tolerant and drought-resistant varieties.

Milyen növényeket használnak leggyakrabban függőleges kerteknél?


Függőleges kertek

A függőleges kertek olyan kertek, amelyeket függőleges felületeken, például falakon vagy kerítéseken alakítanak ki. Ez a kertészeti technika lehetővé teszi a növények termesztését olyan területeken, ahol a hagyományos kertészkedés nehézségekbe ütközik, például városi környezetben vagy korlátozott helyen.

A leggyakrabban használt növények

A függőleges kertek létrehozásához számos növényfajtát használnak, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, és alkalmazkodnak a függőleges kertek speciális körülményeihez. A leggyakrabban használt növények közé tartoznak:

  • Ivy (Borostyán): A borostyán egy gyorsan növekvő, örökzöld növény, amely jól alkalmazkodik a függőleges kertekhez. A hosszú hajtásai leereszkednek a falakon, és díszítő zöld levelekkel borítják be a felületet.
  • Creeping Fig (Kúszó füge): A kúszó füge egy másik népszerű választás a függőleges kertekhez. Ez a növény szintén gyorsan növekszik, és sűrű, zöld levelekkel rendelkezik, amelyek szépen beborítják a felületet.
  • Spider Plant (Pókvirág): A pókvirág egy könnyen gondozható növény, amely széles leveleivel és hosszú hajtásaival díszíti a függőleges kerteket. Ez a növény jól tűri a beltéri körülményeket is.
  • Herbs (Fűszernövények): A függőleges kertekben gyakran termesztenek fűszernövényeket, mint például a bazsalikom, a petrezselyem vagy a rozmaring. Ezek a növények nemcsak díszítőek, hanem hasznosak is a konyhában.

Ezen növények csak néhány példa a függőleges kertekben használt növények közül. A választás számos tényezőtől függ, mint például a kertész személyes preferenciái, a környezeti feltételek és a kert területe.

Kulcsmomentumok: függőleges, növények, kertek, növény, használt, hosszú, borostyán, leggyakrabban, gyorsan