elektromos jármű Rovat

Hogyan működik egy elektromos töltőállomás?

Meghatározás

Az elektromos töltőállomás egy olyan létesítmény, amely lehetővé teszi elektromos járművek, például elektromos autók, elektromos kerékpárok vagy elektromos robogók feltöltését. Az elektromos töltőállomások általában nyilvános helyeken találhatók, mint például parkolók, benzinkutak vagy bevásárlóközpontok.

Működés

Az elektromos töltőállomások működése több lépésből áll.…
Bővebben >>

Mi az a virtuális erőmű és hogyan kapcsolódik az integrált energiatermeléshez?

Mi az a virtuális erőmű?

A virtuális erőmű egy olyan energiaforrásokból és energiafogyasztókból álló rendszer, amelyet egy központi irányítórendszer koordinál. Ez a rendszer lehetővé teszi az energiaforrások és fogyasztók összekapcsolását, hogy hatékonyan kezeljék az energiatermelést és fogyasztást.

A virtuális erőmű lehetőséget nyújt …
Bővebben >>

Mik azok a regeneratív fékrendszerek az elektromos járműveknél?

Meghatározás

A regeneratív fékrendszerek olyan technológiák, amelyek lehetővé teszik az elektromos járművek számára, hogy a fékezés során visszanyerjék és tárolják a kinetikus energiát. Ez a folyamat a jármű mozgásenergiájának elektromos energiává történő átalakítását jelenti, amelyet később újra felhasználhatnak a jármű hajtásához.

Működés


Bővebben >>

Mi az az elektromos járműveknek szánt „range extender”?

Elektromos járműveknek szánt „range extender”

Az elektromos járműveknek szánt „range extender” egy olyan kiegészítő rendszer, amely lehetővé teszi az elektromos járművek hosszabb hatótávolságát. A range extender egy olyan kis méretű belső égésű motor, amely áramot generál az elektromos jármű akkumulátorának töltéséhez, amikor …
Bővebben >>

Mi az az elektromos jármű (EV)?

Mi az az elektromos jármű (EV)?

Az elektromos jármű (EV) egy olyan közlekedési eszköz, amelyet elektromos energiával működtetnek. Az EV-k különböző típusokban léteznek, beleértve az elektromos autókat, elektromos kerékpárokat, elektromos buszokat és elektromos motorokat.

Elektromos autók

Az elektromos autók olyan járművek, amelyeket …
Bővebben >>

Mi az a „plug-in” hibrid elektromos jármű?

Mi az a „plug-in” hibrid elektromos jármű?

A „plug-in” hibrid elektromos jármű egy olyan jármű, amely kombinálja a hagyományos belső égésű motorral működő járművek előnyeit az elektromos járművek környezetbarát jellemzőivel. Ez a típusú jármű képes mind elektromos energiával, mind pedig hagyományos üzemanyaggal …
Bővebben >>

Hogyan hatnak a tároló akkumulátorok az elektromos jármű töltési időzítésére?

Meghatározás

A tároló akkumulátorok olyan eszközök, amelyek képesek elektromos energiát tárolni és azt későbbi felhasználásra elérhetővé tenni. Az elektromos járművekben ezek az akkumulátorok felelősek az energia tárolásáért, és befolyásolják a jármű töltési időzítését.

Hogyan hatnak a tároló akkumulátorok az elektromos jármű töltési


Bővebben >>

Hogyan befolyásolja az EV töltési infrastruktúra a villamosenergia-hálózatot?

Meghatározás

Az EV (elektromos jármű) töltési infrastruktúra a villamosenergia-hálózatot érintő rendszerek és eszközök összessége, amelyek lehetővé teszik az elektromos járművek töltését. Az EV töltési infrastruktúra különböző típusú töltőállomásokból, töltőkáblokból, töltőoszlopokból és egyéb kapcsolódó berendezésekből áll.

Hatások az elektromos hálózatra

Az EV töltési …
Bővebben >>